BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints

Tell Spring Not to Come This Year

ORIGINALTITTEL:
Tell Spring Not to Come This Year
Storbritannia / Afghanistan/ 2015/ 1 t. 23 min.
SPRÅK:
pashto/Dari/Mandarin
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Saeed Taji Farouky, Michael McEvoy, Gareth Keogh, Joe Lewis
REGI:
Saeed Taji Farouky, Michael McEvoy
MANUS:
Saeed Taji Farouky
FOTO:
Saeed Taji Farouky
PRODUSENT:
Elizabeth C Jones
På innsiden av den afghanske hæren

Året er 2014. NATO har trukket seg ut av Afghanistan, og den afghanske hæren går sitt første år i møte hvor de skal kjempe mot Taliban på egenhånd. Ved frontlinjen i provinsen Helmand forventes det daglige angrep, og ofte har ikke soldatene annet å gjøre enn å gå og vente på at fundamentalistene skal angripe. Hærens våpen er gamle og utdaterte, og fienden har langt mer erfaring enn de ferske rekruttene.

Ved å skildre både kjedelig brakkeliv og dødelig nærkamp viser regissørene Saeed Taji Farouky og Michael McEvoy den menneskelige siden av krigen fra et perspektiv vi ikke har sett før. De afghanske soldatene forteller i intervjuer om hvorfor de slåss, hva de håper på og lengter etter - og hva de frykter. TELL SPRING NOT TO COME THIS YEAR ble premiert med Amnesty Internationals filmpris og Panorama publikumspris på den internasjonale filmfestivalen i Berlin, og vant juryens hovedpris på den internasjonale dokumentarfilmfestivalen i Madrid.

Saeed Taji Farouky, Michael McEvoy

Saeed Taji Farouky (Storbritannia) og Michael McEvoy (Storbritannia) Faroukys filmografi: THE RUNNER (2013), THERE WILL BE SOME WHO WILL NOT FEAR EVEN THAT VOID (2013). TELL SPRING NOT TO COME THIS YEAR er McEvoys debut som dokumentarfilmregissør.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: