BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

The 50 Year Argument

ORIGINALTITTEL:
The 50 Year Argument
USA / Japan / Storbritannia/ 2014/ 1 t. 58 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Barbara Epstein, Gore Vidal, Robert Lowell, W.H. Auden,
REGI:
Martin Scorsese, David Tedeschi
MANUS:
Martin Scorsese
FOTO:
Ellen Kuras, Lisa Rinzler
PRODUSENT:
Margaret Bodde, Martin Scorsese, David Tedeschi
TEMA:
Media
Alt du ikke visste om The New York Review of Books

Under den store trykkeristreiken i New York i 1963 entret et nytt tidsskrift scenen. Robert B. Silvers, Barbara Epstein, A. Whitney Ellsworth og Elizabeth Hardwick var misfornøyde med måten avisene bedrev litteraturkritikk, og ville lage et magasin som publiserte ettertenksomme, undersøkende og livlige anmeldelser, med et innhold som Hardwick beskrev som «uventet, vanskelig, langt, kompromissløst og fremfor alt interessant». Den første utgaven hadde et opplag på 100 000, og ble raskt utsolgt. Siden den gang har magasinet publisert lange anmeldelser og essays om dagsaktuelle tema, dikt og brev fra leserne, og gjort seg kjent som en modig og kritisk røst i USA - men alltid med litteraturkritikk som sin kjerneaktivitet.

THE 50 YEAR ARGUMENT ble laget i anledning The New York Review of Books' 50-årsjubileum i 2013, og er regissert av Martin Scorsese og David Tedeschi. Den historiske dokumentaren tar deg med inn i varmen til ildsjelene bak det anerkjente og tidvis kontroversielle tidsskriftet.

Martin Scorsese, David Tedeschi

Martin Scorsese (USA, 1942) og David Tedeschi (USA) Scorsese er blant annet kjent for THE WOLF OF WALL STREET (2013) og THE DEPARTED (2006). Dette er Tedeschis debut som regissør.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: