BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Den franske forbindelsen

ORIGINALTITTEL:
La French
Frankrike/ 2014/ 2 t. 15 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Celine Sallette, Melanie Doutey, Benoît Magimel, Guillaume Gouix, Bruno Todeschini, Moussa Maaskri, Cyril Lecomte, Bernard Blancan, Gérard Meylan, Eric Fraticelli, Féodor Atkine
REGI:
Cedric Jimenez
MANUS:
Audrey Diwan, Cedric Jimenez
FOTO:
Laurent Tangy
PRODUSENT:
Ilan Goldman
Brennpunkt Marseille

William Friedkins THE FRENCH CONNECTION er en av 70-tallets viktigste filmer, og har vært en sentral inspirasjonskilde for filmskapere helt siden premieren i 1971. Og med DEN FRANSKE FORBINDELSEN har den franske regissøren Cédric Jimenez laget en stilistisk og tematisk oppfølger til Friedkins klassiker. Som THE FRENCH CONNECTION handler DEN FRANSKE FORBINDELSEN om herointrafikk på tvers av Atlanterhavet. Denne gangen er det Marseille og ikke New York som står i fokus - slik tilfellet også var med oppfølgeren FRENCH CONNECTION II av John Frankenheimer fra 1975.

Filmen er basert på den sanne historien om politidommeren Pierre Michel som tok opp kampen med en mektig og hensynsløs narkoliga – til tross for det faktum at så å si samtlige av hans kolleger var korrupte. Med et intenst og kinetisk filmspråk som viderefører grepene fra Friedkins film har Jimenez laget en stilsikker og medrivende actionthriller som preges av upåklagelig tidskoloritt og en ypperlig innsats fra Jean Dujardin i hovedrollen. DEN FRANSKE FORBINDELSEN er et sjeldent tilfelle av en film som plukker opp stafettpinnen etter en filmhistorisk milepæl – og lykkes.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Cedric Jimenez

Cédric Jimenez (Frankrike, 1976) Filmografi: AUX YEUX DE TOUS (2012), WHO’S THE BOSS: BOSS OF SCANDALZ STRATEGYZ (2003)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: