BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

I skyggen av kvinner

ORIGINALTITTEL:
L''Ombre Des Femmes
Frankrike / Sverige/ 2015/ 1 t. 13 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Clotilde Courau, Stanislas Merhar, Lena Paugam, Vimala Pons, Antoinette Moya, Louis Garrel
REGI:
Philippe Garrel
MANUS:
Philippe Garrel, Jean-Claude Carrière, Caroline Deruas-Garrel, Arlette Langmann
FOTO:
Renato Berta
PRODUSENT:
Saïd Ben Saïd, Michel Merkt
Skyggespill for galleriet

Filmskaperekteparet Manon og Pierre elsker både hverandre og å jobbe sammen, men mens de arbeider med en dokumentar om krigen, møter Pierre den vakre arkivassistenten Elisabeth. Plutselig overskygger nytt begjær gammel kjærlighet, og Pierre står overfor et valg som vil få store konsekvenser for både ham selv og kona. Men mens han går og grubler på sitt moralske dilemma, oppdager han til sin store overraskelse at Manon også befinner seg ved samme korsvei. Skal de forsøke å redde ekteskapet eller kaste seg ut i noe nytt og usikkert?

Med det vakre dramaet I SKYGGEN AV KVINNER hadde veteranen Philippe Garrel i år æren av å åpne det prestisjetunge regissørprogrammet Quinzaine des réalisateurs i Cannes. Garrel har produsert tankevekkende og kritikerroste filmer i mer enn et halvt århundre, og hans nyeste opus er intet unntak. Og selv om det i utgangspunktet er mannens moralske kvaler som står i fokus, byr Garrel på to sterke og minneverdige kvinnelige rollefigurer som mer enn veier opp for den mannlige hovedpersonen, og til tider, vel, setter ham i skyggen.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Philippe Garrel

Philippe Garrel (Frankrike, 1948) Filmer i utvalg: JEALOUSY (2013), REGULAR LOVERS (2005), J’ENTENDS PLUS LA GUITARE (1991), L’ENFANT SECRET (1979)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: