BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words

ORIGINALTITTEL:
Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words
Frankrike / Tyskland/ 2016/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
engelsk/fransk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Frank Zappa
REGI:
Thorsten Schütte
MANUS:
Thorsten Schütte
FOTO:
Arkivfoto
PRODUSENT:
Estelle Fialon
TEMA:
Musikk
Freak og geek

Musikkhistorien er full av eksentrikere og provokatører, men få har vært like kompromissløse og uforutsigbare som Frank Zappa. I løpet av sin 30 år lange karriere ga han ut over 60 album, hvor han visket ut skillene mellom rock, pop, jazz, klassisk og samtidsmusikk. Hans humoristiske og ironiske tekster ble av mange oppfattet som vulgære og moralsk fordervende, og han ble etter hvert en skyteskive for tilhengerne av sensur i musikkindustrien. Ytringsfrihet stod imidlertid svært sentralt i Zappas kunstneriske prosjekt – noe som ikke minst kom til uttrykk i intervjusammenheng.

EAT THAT QUESTION: FRANK ZAPPA IN HIS OWN WORDS er et fascinerende portrett av denne høyst intelligente, frittalende og underholdende artisten. Filmen består utelukkende av arkivopptak fra intervjuer og konsertopptredener, og stort sett alle avkrokene av hans mangslungne karriere er representert. For dem som aldri helt har skjønt greia med den langhårede bebartede freaken er dette det perfekte stedet å begynne, og for gamle fans er det en velkommen påminnelse om Zappas storhet.

Thorsten Schütte

Thorsten Schütte (Tyskland) Filmer i utvalg: NAMIBIA GENERATION X (2005), I WAS THE KING OF PORN - THE ADVENTUROUS LIFE OF LASSE BRAUN (2003).

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: