BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Swiss Army Man

ORIGINALTITTEL:
Swiss Army Man
USA/ 2016/ 1 t. 37 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
NB! utekstet
MEDVIRKENDE:
Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead, Antonia Ribero, Timothy Eulich, Richard Gross, Marika Casteel, Andy Hull, Aaron Marshall, Shane Caruth
REGI:
Daniel Kwan, Daniel Scheinert
MANUS:
Daniel Kwan, Daniel Scheinert
FOTO:
Larkin Seiple
PRODUSENT:
Miranda Bailey, Lawrence Inglee, Lauren Mann, Amanda Marshall, Eyal Rimmon, Jonathan Wang
Surrealistisk multifunksjonsvennskap

Hvis du kunne tatt med deg én ting til en øde øy, hva hadde du valgt? For den skipbrudne Hank, som er på selvmordets rand etter å i lang tid ha vært strandet på en ubebodd øy, er ikke dette et valg han behøver å ta. For da det en dag skyller et lik i land, innser Hank at han har funnet sin ultimate øypartner. Manny, som han kaller den døde, viser seg nemlig å være et menneskelig multiverktøy – han er en vannkilde, en øks, et maskingevær, en vannscooter, en flammeblåser. Hva mer kan man ønske seg?

Da traileren til SWISS ARMY MAN ble sluppet tidligere i år, ble den umiddelbart en farsott på Internett. Interessen skyldes imidlertid ikke bare et plott som virker for sprøtt til å være sant, men også interessante castingvalg. I rollene som henholdsvis Manny og Hank bærer Daniel Radcliffe og Paul Dano den absurde fortellingen på sine skuldre, og resultatet er en film som er langt mer enn den umiddelbart utgir seg for å være. SWISS ARMY MAN er én del eksistensialistisk overlevelsesdrama, én del bittersøt vennskapsfortelling, og alt i alt årets mest originale og overraskende film.

Daniel Kwan, Daniel Scheinert

Daniel Scheinert og Daniel Kwan: SWISS ARMY MAN (2016) er Scheinert og Kwans første helaftens spillefilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: