BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints

Et hjem i verden

ORIGINALTITTEL:
Et hjem i verden
Danmark/ 2015/ 58 min.
SPRÅK:
arabisk/bosnisk/tsjekkisk/dansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Magomed, Sehmuz, Heda, Ali, Amel
REGI:
Andreas Koefoed
MANUS:
Andreas Koefoed
FOTO:
Niels Thastum, Sophia Olsson, Andreas Koefoed
PRODUSENT:
Sara Stockmann
Danmark for mine føtter

ET HJEM I VERDEN tar utgangspunkt i fem barn på Røde Kors' asylskole i Lynge, og skildrer deres liv etter ankomsten til Danmark. Magomed, Sehmuz, Heda, Amel og Ali har forskjellig nasjonalitet og bakgrunn, men de har til felles at de har flyktet med sine familier til Danmark i håp om å starte et nytt liv. På asylskolen er det opp mot 80 % utskiftning i en klasse på et år. Noen elever forsvinner ut fordi de får opphold i Danmark og blir en del av samfunnet, mens andre får avslag og sendes tilbake til hjemlandet. Noen går også under jorden, og fortsetter sin flyktningtilværelse i det nye landet. Den dyktige og engasjerte læreren Dorte gjør alt for at barna skal stille sterkt hvor enn de havner.

Over et år følger vi barna i dette evig omskiftelige miljøet, hvor det kan være vanskelig å bygge nære relasjoner, og hvor tonen blant barna kan være hard, ettersom alle bærer på personlige tragedier og traumatiske historier. Likevel er det først og fremst håp og indre styrke som kjennetegner Andreas Koefoeds skildring av disse unge menneskene som forsøker å lære et nytt språk, få venner og forberede seg til å skape et nytt hjem i Danmark.

 

Festivalgjest: Dorte Ortved, som medvirker i dokumentaren

Andreas Koefoed

Andreas Koefoed (Danmark, 1979) Filmer i utvalg: THE ARMS DROP (2014), EFTERKLANG: THE GHOST OF PIRAMIDA (2012), BALLROOM DANCER (2011), TIL VERDENS ENDE (2010)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: