BIFF 2021: 20.-28. oktober
Documentaire Extraordinaire

Mr. Gaga

ORIGINALTITTEL:
Mr. Gaga
Israel / Nederland / Sverige / Tyskland/ 2015/ 1 t. 40 min.
SPRÅK:
engelsk/hebraisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Ohad Naharin
REGI:
Tomer Heymann
MANUS:
Tomer Heymann
FOTO:
Itai Raziel
PRODUSENT:
Diana Holtzberg, Barak Heymann
Mesterkoreografen fra kibbutzen

De fleste av oss tenker på dans som noe vi gjør når vi er glade og tilfredse, men for den israelske koreografen Ohad Naharin er dans et språk som kan brukes til å snakke om alt. Dokumentaren MR. GAGA bygger på åtte år med opptak, og lar oss bli bedre kjent med mannen som har revolusjonert moderne dans – en bragd som blir desto mer bemerkelsesverdig når man vet at Naharin ikke begynte å danse før han var 22 år gammel.

Det var som leder for Batsheva Dance Company i Tel Aviv at Naharin først vakte oppsikt med sitt nyskapende repertoar, og i rollen som kunstnerisk sjef for Israels viktigste danseinstitusjon har han ved flere anledninger havnet i konflikt med landets konservative krefter. Som et resultat av dette blir Naharin i dag ansett som en helt av mange israelere, mens han selv har uttalt at han er bekymret for kunstens fremtid i hjemlandet, på grunn av økende religiøs fundamentalisme. Årets publikumsvinner fra Sundance er et fascinerende portrett av en inspirerende kunstner hvis mål er å få hele verden til å danse, og den beste filmen om dans siden Wim Wenders’ PINA.

Tomer Heymann

Tomer Heymann (Israel, 1970) Filmer i utvalg: WHO’S GONNA LOVE ME NOW? (2016), ALIZA (2014), OUTSIDERS IN ISRAEL (2012), THE QUEEN HAS NO CROWN (2011), I SHOT MY LOVE (2009), PAPER DOLLS (2006), FUCKED UP GENERATION (2003), IT KINDA SCARES ME (2001)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: