BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar - Konkurranse

Ambulance

ORIGINALTITTEL:
Ambulance
Norge / Palestina/ 2016/ 1 t. 18 min.
SPRÅK:
arabisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Mohamed Jabaly, Abu Marzouq
REGI:
Mohamed Jabaly
MANUS:
Mohamed Jabaly
FOTO:
Mohamed Jabaly
PRODUSENT:
John Arvid Berger
Hjelpen er på vei

Ambulansepersonell spiller en sentral rolle under de fleste krigsoperasjoner i tettbebygde strøk, men nevnes sjelden i medias dekning av krig. De fleste av oss tar det for gitt at det til enhver tid finnes menn og kvinner som er villige til å risikere liv og lemmer for å redde andre, og reflekterer sjelden over motet og handlekraften som må til for å utføre dette arbeidet. I dokumentarfilmen AMBULANCE følger den unge filmskaperen Mohamed Jabaly en ambulansesjåfør og hans mannskap gjennom den 51 dager lange krigen mellom Israel og Gaza i 2014. For Jabaly er kameraet både et arbeidsverktøy og et fast holdepunkt i en kaotisk og tragisk periode da alt rundt ham truer med å eksplodere hvert øyeblikk.

AMBULANCE er brutal og sjokkerende autentisk i sin skildring av krigen på gateplan i Gaza. Ved å la oss komme såpass tett på menneskene som gjør sitt beste for å begrense skadeomfanget av de destruktive handlingene, skaper Jabaly en forståelse av krigens realiteter som ofte glimrer med sitt fravær i framstillinger som fokuserer på det store bildet.

 

Festivalgjest: Regissør Mohamed Jabaly

 

Besøk også selve ambulansen på Torgallmenningen fra kl. 11:00–20:00 fredag og lørdag:

Opplev audiovisuelle installasjoner i form av en Gaza-ambulanse, der kan man se hvordan det er å rase gjennom gatene i Gaza på utrykning. Vi er online med folk i Gaza direkte og du kan ta en prat. Regissør av filmen AMBULANCE Mohamed Jabaly vil være tilstede mesteparten av tiden, og det kan komme pop-up overraskelser i og rundt bilen. Dette outreach-opplegget ble utviklet i forbindelse med verdenspremieren i Sheffield nylig og ble en stor suksess. Velkommen til Torgallmenningen og velkommen på filmvisning.

Etter visningene blir det Q&A med regissøren og fredag blir det også en liten sammenkomst på Cafe Opera etter visning.

Mohamed Jabaly

Mohamed Jabaly (Palestina, 1990) AMBULANCE er hans første helaftens dokumentarfilm.

(Foto: Sofyan Zahalka)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: