BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
promised land

Promised Land

ORIGINALTITTEL:
Promised Land
USA/ 2017/ 1 t. 57 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Alec Baldwin, Tony Brown, James Carville, Chuck D., Maggie Clifford, Radney Foster
REGI:
Eugene Jarecki
MANUS:
Eugene Jarecki, Christopher St. John
FOTO:
Tom Bergmann, Christopher Frierson, Étienne Sauret
PRODUSENT:
Christopher Frierson, Eugene Jarecki, David Kuhn, Christopher St. John
TEMA:
Musikk
En musikalsk roadtrip i Elvis' Rolls Royce

I denne underholdende dokumentaren tar den amerikanske samfunnskritikeren og filmskaperen Eugene Jarecki oss med på en musikalsk rundreise gjennom USA i en sølvfarget Rolls Royce som tidligere tilhørte Elvis Presley. 40 år etter Kongens død skildrer Jarecki et Amerika som i likhet med Elvis struttet av virilitet og fremtidstro i sin ungdom, men som nå står i fare for å dø av fedme og rusproblemer på sitt eget metaforiske toalett.

Filmen er spilt inn under presidentvalgkampen i 2016, og skildrer den amerikanske drømmen ved et vendepunkt i landets historie. Alec Baldwin, Ethan Hawke, Public Enemy-frontmann Chuck D, «The Wire»-skaper David Simon og den anerkjente musikkjournalisten Greil Marcus er blant intervjuobjektene vi møter i denne åndelige reisen gjennom amerikansk kultur. Jarecki har også gjort en storartet jobb med å lete frem avslørende arkivopptak, som han bruker for å kartlegge Elvis og USAs reise fra en enkel gutt fra landet til en grotesk og karikert figur som minner mistenkelig om de dekadente monarkene Amerika ble grunnlagt i opposisjon til.

Eugene Jarecki

Eugene Jarecki (USA) Filmografi: THE HOUSE I LIVE IN (BIFF 2012), REAGAN (BIFF 2011), WHY WE FIGHT (2005), THE TRIALS OF HENRY KISSINGER (BIFF 2002)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: