BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Internasjonal dokumentar
devil we know.jpg

The Devil We Know

USA/ 2018/ 1 t. 35 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
REGI:
Stephanie Soechtig, Jeremy Seifert
MANUS:
Stephanie Soechtig, Mark Monroe
FOTO:
Rod Hassler
PRODUSENT:
Stephanie Soechtig, Kristin Lazure, Josh Kunau, Carly Palmour
Hvordan steker du eggene dine?

Teflon ble ansett som et mirakelprodukt da det ble lansert i 1945, og innebar en aldri så liten revolusjon på kjøkkenet. Etter hvert ble det imidlertid klart at produksjonen av teflon førte til utslipp av giftige biprodukter i drikkevannet, og i dag anslås disse kjemikaliene til å være til stede i blodomløpet til 99,7 % av alle amerikanere. Hardest rammet er imidlertid områdene rundt fabrikkene, og THE DEVIL WE KNOW er en skarp og provoserende dokumentar om kjemikaliegiganten DuPonts forgiftning av byen Parkersburg i delstaten Vest-Virginia.

Utslippene har ført til høye forekomster av kreft, misdannelser hos fostre og dødelige sykdommer blant buskap og kjæledyr, og dokumenter regissør Stephanie Soechtig har fått tilgang til viser at DuPont kjente til effekten av utslippene allerede i 1982. 36 år senere er det fortsatt ingen reell løsning i sikte, og takket være Trump-administrasjonen, som aktivt jobber for å myke opp regelverket som regulerer utslipp av miljøskadelig avfall, er dette både en viktig påminnelse om hvorfor dette regelverket kom på plass til å begynne med – og et mulig frempek mot fremtidens USA.

Stephanie Soechtig, Jeremy Seifert

Stephanie Soechtig (USA), Jeremy Seifert (USA, 1976) Soechtigs filmografi: UNDER THE GUN (BIFF 2016), FED UP (2014), TAPPED (2009). Seiferts filmografi: OUR DAILY DOSE (2015), GMO OMG (2013), DIVE! (2010)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: