BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Internasjonal dokumentar
cielo

Cielo

Canada / Chile/ 2018/ 1 t. 18 min.
SPRÅK:
spansk/engelsk/fransk
UNDERTEKSTER:
delvis engelsk
MEDVIRKENDE:
Mercedes López-Morales, Néstor Espinoza, Casiano Ardilles, Lilian Rojas, Jorge Rojas, Mario Salas, Cipriano Castillo, Gabriel Castillo, Raúl Adriazola, Roberto Garcia, Francisco Pepe, Stéphane Udry, La Silla Observatory celebration (ESO)
REGI:
Alison McAlpine
MANUS:
Alison McAlpine
FOTO:
Benjamin Echazarreta
KLIPP:
Andrea Chignoli
PRODUSENT:
Executive Producer: Carmen Garcia/Producer: Alison McAlpine/Co-Producer: Paola Castillo/Producer (Marketing/Distribution): Sean Farnel
Mingle with the Universe

Atacama-ørkenen nord i Chile er verdens aller tørreste ørken, og takket være klimaet og den minimale lysforurensningen er den et ideelt sted å observere og forske på himmellegemene. CIELO er en poetisk og billedskjønn hyllest til himmelen og alt den representerer for forskerne, innbyggerne og de tilreisende som har funnet sin vei ut i ørkenen. Deres historier vitner om et sted som er rikt på både historie, vitenskap og folketro.

Regissør Alison McAlpines utforsking av livet i Atacama-ørkenen gir oss innpass i et miljø der det å filosofere over det ukjente og det uendelige er en del av hverdagen. Takket være mystiske og majestetiske bilder og en svært stemningsfull lyddesign blir publikum totalt oppslukt av ett av de vakreste ørkenområdene i verden og en himmel som tvinger oss til å reflektere over hvor små vi er i den store sammenhengen. CIELO balanserer på en fin linje mellom poetiske, mytiske, filosofiske og vitenskapelige tilnærminger til spørsmålet om menneskelig eksistens og livet på jorda.

Alison McAlpine

Alison McAlpine (Canada) Filmografi: SECOND SIGHT (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: