BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Internasjonal dokumentar
green lie.jpg

The Green Lie

ORIGINALTITTEL:
Die grüne Lüge
Østerrike/ 2018/ 1 t. 33 min.
SPRÅK:
engelsk/tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Werner Boote, Kathrin Hartmann, Noam Chomsky
REGI:
Werner Boote
MANUS:
Werner Boote
FOTO:
Mario Hötschl, Dominik Spritzendorfer
PRODUSENT:
Markus Pauser, Erich Schindlecker
Næringslivets grønne sminke

Vi lever i en tid der dommedagsprofetier om klimakriser og global oppvarming er hverdagskost, og for å lette på samvittigheten og stagge følelsen av avmakt, legger enkelte av oss nå og da ut noen ekstra kroner for produkter som er sertifisert som «grønne». Men hvor grønne er de grønne produktene egentlig? Og har det noe å si hva vi velger hvis vi uansett aldri slutter å forbruke?  

Dette er noen av de kritiske spørsmålene som stilles i dokumentarfilmen THE GREEN LIE. Sjokolade og elbiler er blant produktene som legges under lupen når regissør Werner Boote og journalist Kathrin Hartmann reiser verden rundt for å studere fenomenet «grønnvasking» og hva det gjør med både forbrukersamfunnet og planeten vår som sådan. Dette er en film som hjelper oss med å se forbi de kommersielle aktørenes propaganda og konfrontere konsekvensene av våre handlinger – samtidig som den viser at det ennå ikke er for sent å foreta kloke, konstruktive valg som legger grunnlaget for en mer bærekraftig fremtid.

Werner Boote

Werner Boote (Østerrike, 1965) Filmer i utvalg: ALLES UNTER KONTROLLE (2015), MORGENLAND IM ABENLAND (2015), POPULATION BOOM (2013), PLASTIC PLANET (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: