BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
say her name.jpg

Say Her Name

USA/ 2018/ 1 t. 45 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Geneva Reed-Veal, Sharon Cooper, Shante Needham, Cannon Lambert, Elton Mathis
REGI:
Kate Davis, David Heilbroner
FOTO:
Tom Bergmann, Kate Davis
PRODUSENT:
David Heilbroner, Kate Davis
Black deaths matter

I 2015 ble akademikeren og aktivisten Sandra Bland stoppet av en politimann etter at hun glemte å signalisere med blinklysene da hun skiftet fil på motorveien. Tre dager senere ble hun erklært død, etter å ha begått selvmord i politiets varetekt. Det viser seg imidlertid raskt at politiets forklaring har flere hull, og på internett spekuleres det i om Bland i det hele tatt var i live da hun kom til politistasjonen. I SAY HER NAME: THE LIFE AND DEATH OF SANDRA BLAND følger vi Blands familie når de ved hjelp av private etterforskere går den offisielle forklaringen etter i sømmene, og avdekker den ene mistenkelige uoverensstemmelsen etter den andre.

Med SAY HER NAME har BIFF-vennene Kate Davis og David Heilbroner (THE NEWBURGH STING) laget nok en spennende og dagsaktuell film om amerikanske myndigheters maktmisbruk. Dette er en engasjerende og tankevekkende true crime-dokumentar om amerikansk politis omfattende uproporsjonale – og ofte dødelige – bruk av vold i møte med landets mørkhudede innbyggere.

Festivalgjester, Q&A: Kate Davis, David Heilbroner (regissører) og Cannon Lambert (medvirkende)

Kate Davis, David Heilbroner

Kate Davis (USA, 1960), David Heilbroner (USA, 1957) Filmografi: THE NEWBURGH STING (BIFF 2014), STONEWALL UPRISING (2010), WAITING FOR ARMAGEDDON (2009), PUCKER UP (2005)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: