BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
lords of chaos.jpg

Lords of Chaos

Sverige / Storbritannia/ 2018/ 1 t. 52 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
ingen
MEDVIRKENDE:
Rory Culkin, Emory Cohen, Valter Skarsgård, Sky Ferreira, Jack Kilmer
REGI:
Jonas Åkerlund
MANUS:
Dennis Magnusson, Jonas Åkerlund
FOTO:
Pär M. Ekberg
PRODUSENT:
Kwesi Dickson, Erik Gordon, Jack Arbuthnott, Ko Mori, Jim Czarnecki
TEMA:
Musikk
Den sanne og sjokkerende historien om Mayhem

Vi befinner oss i Oslo og året er 1987. Den 17 år gamle Øystein «Euronymous» Aarseth er fast bestemt på å skape «True Norwegian Black Metal». Med bandet Mayhem oppnår han innflytelse og kontroverser, men etter hvert blir det vanskelig å skille mellom bandets fiksjonsverden og virkeligheten. LORDS OF CHAOS baserer seg på de sanne og sjokkerende hendelsene som ga opphav til legenden om Mayhem, Euronymous og Varg «Count Grishnackh» Vikernes. Historien har inspirert en rekke dokumentarer og bøker, og nå tjener den altså som utgangspunkt for en svensk-britisk spillefilm med et knippe fremadstormende amerikanske skuespillere i hovedrollene.

Den svenske regissøren Jonas Åkerlund har selv en fortid som trommis i metalbandet Bathory, og slo seg på 90-tallet opp som musikkvideoregissør for artister som Prodigy og Madonna og senere Beyoncé, Lady Gaga og Rammstein. Hans interesse for musikk og kontrovers har kommet godt med i fortellingen om Mayhem, og det var ikke uten grunn at LORDS OF CHAOS var en av de store snakkisene under Sundance-festivalen tidligere i år.

27. september kl 21:00, Garage: BT LYDSJEKK i forbindelse med visningen. (OBS: Ny tid+sted)

Jonas Åkerlund

Jonas Åkerlund (Sverige, 1965) Filmer i utvalg: SMALL APARTMENTS (2012), SPUN (BIFF 2002), i tillegg til en lang rekke musikkvideoer.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: