BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Førpremiere
house that jack built.jpg

The House that Jack Built

ORIGINALTITTEL:
The House That Jack Built
USA/ en/ 2 t. 32 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Sofie Gråbøl
REGI:
Lars von Trier
MANUS:
Lars von Trier, Jenle Hallund
TEMA:
Midnatt
Lars’ gale verden

I 2011 ble Lars von Trier erklært persona non grata i Cannes, etter han prøvde å være morsom på en pressekonferanse. I år var han tilbake – og for en tilbakekomst det var! THE HOUSE THAT JACK BUILT gjorde ingenting for å bedre danskens rykte, snarere var den et kompromissløst og ultravoldelig seriemorderepos som fikk publikum til å forlate kinosalene i hopetall og kritikerne til å anklage regissøren for alt fra sadisme til kunstnerisk fallitt, men også et enestående selvrefleksivt verk hvor han ser tilbake på hele sin egen karriere.

Nå har du selv mulighet til å gjøre deg opp en mening om von Triers seneste provokasjon – for selv om det ikke hersker noen tvil om at mannen bak dogmebevegelsen er en av våre største nålevende filmskapere, er THE HOUSE THAT JACK BUILT en provokasjon. Det kan man imidlertid si om de fleste av von Triers beste filmer, og med en diabolsk Matt Dillon i hovedrollen – og en besetning som inkluderer solide navn som Bruno Ganz, Uma Thurman, Sofie Gråbøl og Riley Keough – er dette en filmopplevelse du garantert ikke vil glemme.

Lars von Trier

Lars von Trier (Danmark, 1956) Filmer i utvalg: NYMPHOMANIAC VOL. I & II (BIFF 2013), MELANCHOLIA (2011), ANTICHRIST (2009), DIREKTØREN FOR DET HELE (2006), DOGVILLE (2003), DANCER IN THE DARK (2000), BREAKING THE WAVES (1996), IDIOTENE (1998)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: