BIFF 2019: 25. september - 3. oktober
ORIGINALTITTEL:
Disco
Norge / 2019/ 1 t. 34 min.
SPRÅK:
norsk
MEDVIRKENDE:
Josefine Frida, Nicolai Cleve Broch, Kjærsti Odden Skjeldal, Andrea Bræin Hovig, Espen Klouman Høiner, Fredericke Rustad Hellerud, Terje Syversen
REGI:
Jorunn Myklebust Syversen
MANUS:
Jorunn Myklebust Syversen
FOTO:
Marius Matzow Gulbrandsen
PRODUSENT:
Maria Ekerhovd
Discodans, fortrengte minner og religiøs fundamentalisme

Mirjam er flink – flink til å synge, flink med folk, flink i kirken, flink til å danse. Faktisk er 19-åringen så flink at hun er regjerende verdensmester i disco- og freestyledans. Dansen og kirken er de to bærebjelkene i Mirjams liv, men når et angstanfall under en dansekonkurranse virvler opp fortrengte minner fra oppveksten, blir hun lammet av en tvil som får henne til å stille vanskelige spørsmål ved sin kristne tro, og som gjør det vanskelig for henne å fortsette å danse. Til familiens store skuffelse begynner hun å lete etter svar i andre kristne miljøer enn det hun vokste opp i.

Med DISCO gjør Josefine Frida – best kjent som Noora i «Skam» – sin debut på det store lerretet. I HOGGEREN-regissør Jorunn Myklebust Syversens andre helaftens spillefilm får hun selskap av blant annet Nicolai Cleve Broch, Andrea Bræin Hovig, Kjærsti Odden Skjeldal og Espen Klouman Høiner, som sammen med Pettersen gjør dette til et velspilt, stilsikkert og forfriskende drama om tro, tvil og dans.

Jorunn Myklebust Syversen

Jorunn Myklebust Syversen (Norge) Filmografi: HOGGEREN (2017)