BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere
marianne leonard.jpg

Marianne & Leonard: Words of Love

ORIGINALTITTEL:
Marianne & Leonard: Words of Love
USA/ / 1 t. 41 min.
SPRÅK:
engelsk/norsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Richard Vick, Helle Goldman
REGI:
Nick Broomfield
TEMA:
Musikk
Om muser og menn

Forholdet mellom Leonard Cohen og Marianne Ihlen er en av musikkhistoriens mest myteomspunne kjærlighetshistorier. MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE er en film om hvordan den canadiske poeten og hans norske flamme møttes på den greske øya Hydra, og om et kort samliv som inspirerte Cohen til å skrive en av sine mest kjente låter «So Long, Marianne». Denne versjonen av forholdet mellom de to er verdenskjent, men i Nick Broomfields dokumentar får vi se en virkelighet som både er mer kompleks og mindre romantisk enn den berømte kjærlighetsvisen.

Broomfield er en av Storbritannias mest erfarne dokumentarfilmskapere og var sist å se på norske kinoer med den kritikerroste Whitney Houston-biografien WHITNEY: CAN I BE ME?. MARIANNE & LEONARD er en personlig film for regissøren, som selv hadde et forhold til Ihlen rundt denne tiden. Ved hjelp av stemningsfulle arkivopptak og åpenhjertige intervjuer med Cohen selv og Ihlens nærmeste, har han laget en film som tilbyr flere oppklarende perspektiver på det berømte kjærlighetsforholdet.

Alle førpremierer er med i konkurranse om Filmwebs publikumspris.
Stem på din favoritt her.

filmweb 2008 4f.png

Nick Broomfield

Nick Broomfield (Storbritannia) Filmer i utvalg: WHITNEY: CAN I BE ME (2017), BATTLE FOR HADITHA (2007), GHOSTS (2006), BIGGIE AND TUPAC (2002), KURT & COURTNEY (1998), SOLDIER GIRLS (1981)