BIFF 2020: 23. september - 1. oktober
Checkpoints - Konkurranse
for sama.jpg

For Sama

Syria / Storbritannia/ 2019/ 1 t. 39 min.
SPRÅK:
arabisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Waad Al-Khateab og Edward Watts
Et vitnesbyrd fra en mor i krig - festivalgjengangeren over hele verden

Studentene Waad og Hamzi møtes, forelsker seg, gifter seg, og Waad blir gravid med datteren Sama. Men alt dette skjer i et Aleppo som transformeres fra en studentby til en krigssone. Waad tar kameraet fatt for å dokumentere de brutale hendelsene, og FOR SAMA blir et vitnesbyrd fra en mor i krig. I håp om å skape en motvekt mot den ekstreme volden datteren fødes inn i, gjør hun sitt beste for å holde fast på kjærligheten til landet sitt og til menneskene rundt seg.

FOR SAMA er et intimt, ufattelig vondt og vakkert filmbrev fra mor til datter, og et sjeldent vitnesbyrd fra krigen fortalt fra et kvinnelig perspektiv. Varme, fine og morsomme familieminner står i sterk kontrast til de brutale konsekvensene av den ustanselige bombingen. Waads kamera skyr ikke sterke scener, heller ikke når liv – i alle aldre – går tapt. FOR SAMA har sanket velfortjent heder og ære samt en rekke jury- og publikumspriser verden over, og er en skarp oppvekker om det fortsatt krigsherjede Syria.

-

VINNERFILM: Vinner av Checkpointsprisen. Les om vinnerfilmene.

-

FOR SAMA åpner menneskerettighetsprogrammet Checkpoints torsdag 26. september med introduksjon av den syriske legen Ali Watti. Etter filmen blir det spørsmålsrunde med regissør Edward Watts og Osama Shaheen, som har jobbet som lege under krigen i Syria. Vanlig billettsalg.

-

Festivalgjest: Medregissør Edward Watts

-

BT inviterer til samtale: Flykte eller bli?
I forkant av åpningen av Checkpoints-programmet torsdag 16. september inviterer Bergens Tidende til samtale, med blant andre medregissør Edward Watts.

Facebook-event

-

Alle førpremierer er med i konkurranse om Filmwebs publikumspris.
Stem på din favoritt her.

filmweb 2008 4f.png

to 26.09
18:30
MB 1
Passert
fr 27.09
13:15
MB 4
Passert
ti 01.10
15:00
KP 12
Passert
to 03.10
19:00
MB 4
Passert

Waad Al-Khateab og Edward Watts

Waad Al-Khateab (Syria), Edward Watts (Storbritannia) FOR SAMA er deres første dokumentarfilm.