BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
general magic.jpg

General Magic

USA / Storbritannia/ 2018/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Marc Porat, Megan Smith, Megan Smith, Tony Fadell, Joanna Hoffman
REGI:
Sarah Kerruish, Matt Maude
MANUS:
Matt Maude, Sarah Kerruish, Jonathan Keys
FOTO:
Matt Maude
PRODUSENT:
Sarah Kerruish, Matt Maude
iPhone før iPhone

GENERAL MAGIC forteller den ukjente historien om smarttelefonens spede barndom. I 1990 startet selskapet General Magic utviklingen av en håndholdt datamaskin som var til forveksling lik smarttelefonene som to tiår senere skulle bli allestedsnærværende verden over. Problemet var bare at selskapet var problematisk langt forut for sin tid: Ikke bare ble de nødt til å utvikle samtlige av komponentene til nyvinningen på egenhånd, men da den omsider ble lansert på markedet, fantes det ingen infrastruktur til å drifte den – og det var få utenfor Silicon Valley som skjønte hva slags behov den var ment å fylle.

Med utgangspunkt i et rikholdig arkivmateriale, har Matthew Maude og Sarah Kerruish laget en underholdende og informativ dokumentar om en flopp som skulle videreutvikles til å bli smarttelefonene som former livet i det tjueførste århundre. GENERAL MAGIC forteller også om gründernes svært forskjellige skjebner. Dette er et fascinerende innblikk i 90-tallets Silicon Valley, hvor vi får se frøene til en rekke ideer som senere skulle danne grunnlaget for noen av verdens største teknologiselskaper.

Sarah Kerruish, Matt Maude

Sarah Kerruish (Storbritannia), Matt Maude (Storbritannia) Kerruish’ filmografi: INTIMACIES (1996). GENERAL MAGIC er Maudes første helaftens dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: