BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar
Kule Kurt 2

Kule Kurt 2 - Cowboyen drar til Hollywood

Norge/ 2019/ 1 t. 12 min.
SPRÅK:
engelsk/norsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Kurt Olav Helle
REGI:
Pål Winsents
FOTO:
Pål Winsents
Ut på tur, aldri sur

Filmskaper, musiker og bygdeoriginal Kurt Olav Helle vil til Hollywood. Han har nemlig et filmprosjekt som må selges inn. Med en parkinsondiagnose i bagasjen, som etter sju år har begynt å spre seg til beina, blir det dog ikke lett å komme seg rundt. Men Kurt Olav lar seg ikke stoppe av sykdommen, og han får dratt med seg studiekamerat og dokumentarist Pål Winsents til storbyen Los Angeles.

I KULE KURT – COWBOYEN FRA OSTERØY, som ble vist på BIFF i fjor, fulgte vi Kurt Olav på hans ferd mot å lage bombastisk spillefilm i Hollywood-stil. I denne oppfølgeren er sjarmen og varmen nok en gang på plass, og ambisjonsnivået til hovedpersonen er fortsatt skyhøyt. Oppholdet i Hollywood viser seg imidlertid å ikke bli fullt så vellykket som de hadde håpet på – helt til de møter på en amerikansk studiekamerat av Kurt Olav, og turen tar en uventet musikalsk retning.

-

Festivalgjest: Regissør Pål Winsents og hovedrollen Kurt Olav Helle

SE FILMEN PÅ BIFF+

Pål Winsents

Pål Winsents (Norge) Filmer i utvalg: GÅTEN CHRISTINA (BIFF 2019), KULE KURT - COWBOYEN FRA OSTERØY (BIFF 2018), SYKT MØRKT (2014), SØRLANDSREFSEREN (2013), FÅ MEG FRISK! (2010), VÆREKRAFT (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: