BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar - Konkurranse
gunda.jpg

Gunda

ORIGINALTITTEL:
Gunda
Norge/ 2020/ 1 t. 33 min.
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Gunda, grisunger, høner og kuer
REGI:
Victor Kossakovsky
MANUS:
Ainara Vera og Victor Kossakovsky
FOTO:
Egil Håskjold Larsen og Victor Kossakovsky
PRODUSENT:
Anita Rehoff Larsen og Joslyn Barnes
En svinaktig flott dokumentar om livet på bondegården

Selv om filmhistorien har produsert en håndfull uforglemmelige filmer om griser – som HELDIGGRISEN BABE, RENNSCHWEIN RUDI RÜSSEL og RENNSCHWEIN RUDI RÜSSEL 2: RUDI RENNT WIEDER! – har du aldri sett noe som GUNDA før. I denne tandre og intime dokumentaren følger vi grisen Gunda og grisungene hennes i deres daglige liv på bondegården, og får et unikt innblikk i tilværelsen til dyrene på deres egne premisser. Her finnes ingen mennesker eller voiceover, bare empatiske og intenst tilstedeværende skildringer av små og store begivenheter i dyrenes hverdag.

GUNDA er en norsk-amerikansk samproduksjon regissert av russiske Viktor Kossakovsky – som BIFF-gjengere vil huske fra fjorårets publikumsfavoritt AQUARELA – med utsøkt sort-hvitt-foto av Egil Håskjold Larsen. Blant produsentene finner vi skuespiller og veganer Joaquin Phoenix, og selv om filmen har ambisjoner om å få publikum til å revurdere sitt syn på kjøttproduksjon, er den verken misjonerende eller belærende. Dette er en perle av en dokumentar, og garantert et av festivalens store samtaleemner.

Festivalgjest (Q&A): Anita Rehoff Larsen (produsent)

Victor Kossakovsky

Viktor Kossakovsky (Russland) Filmer i utvalg: AQUARELA (BIFF 2019), MANIFESTACIÓN (2014), LENGE LEVE ANTIPODENE (BIFF 2012), RUSSIA FROM MY WINDOW (2003)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: