BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
lessons of love.jpg

Lessons of Love

Polen/ 2019/ 1 t. 12 min.
SPRÅK:
polsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Małgorzata Goliszewska, Katarzyna Mateja
MANUS:
Małgorzata Goliszewska, Anna Stylinska
FOTO:
Mateusz Czuchnowski, Katarzyna Mateja, Tymon Tykwinski
PRODUSENT:
Anna Stylinska
Når man blir 69, først da tar livet til

Etter 45 års voldelig ekteskap har Jola har fått nok av ektemannen Bogdan, og i en alder av 69 bestemmer hun seg for å skille seg og starte et nytt kapittel av livet sitt. I dokumentarfilmen LESSONS OF LOVE følger vi Jola mens hun gjenoppfinner seg selv og gjenoppdager verden. Samtidig får vi et innblikk i et liv preget av selvoppofrelse og et ønske om å tilfredsstille familien og samfunnets forventninger. «Jeg gjorde som presten og bestemoren min sa», sier Jola når hun blir spurt om hvorfor hun ikke forlot ektemannen tidligere, «– på godt og på vondt».

Med sin karismatiske og frittalende hovedperson og spillefilm-aktige formspråk, er LESSONS OF LOVE en usedvanlig frisk og sjarmerende dokumentar som viser at det aldri er for sent å finne kjærligheten. På et dansekurs treffer nemlig Jola en herremann ved navn Wojtek, og dermed er det duket for en god gammeldags romanse mellom to mennesker i sin beste alder. Dette er en åpenhjertig og oppløftende film full av vakre, triste, morsomme og kloke øyeblikk.

Festivalgjest (Q&A): Kasia Mateja (regissør)

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 13. til 31. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Małgorzata Goliszewska, Katarzyna Mateja

Małgorzata Goliszewska (Polen), Katarzyna Mateja (Polen). Goliszewskas filmografi: EIGHTEEN (2014), TWIN SISTERS (2013), HAPINESS (2013), I'LL CALL YOU WHEN I GET THERE (2013). Matejas filmografi: SILENCE ON THE WAY TO REINDEER PEOPLE (2012)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: