BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
my wonderful wanda.jpg

My Wonderful Wanda

ORIGINALTITTEL:
Wanda, mein Wunder
Sveits/ 2020/ 1 t. 50 min.
SPRÅK:
tysk/polsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Agnieszka Grochowska, Marthe Keller, André Jung, Birgit Minichmayr, Jacob Matschenz
REGI:
Bettina Oberli
MANUS:
Cooky Ziesche, Bettina Oberli
FOTO:
Judith Kaufmann
PRODUSENT:
Lukas Hobi, Reto Schaerli
TEMA:
BIFF+
Den beste sveitsiske dramakomedien du kommer til å se i år

Den tyske familien Wegmeister-Gloor er et levende bevis på at rikdom ikke gjør deg lykkelig, men den aldrende patriarken Josef, som er blitt lam etter et slag, har i det minste ett lyspunkt i tilværelsen: hjemmehjelpen Wanda. Wanda bistår familien med husarbeid, matlaging og ulike andre tjenester, og når en av disse andre tjenestene ender opp med å gjøre henne gravid med Josefs barn, er det duket for både familieforviklinger og kulturkrasj. Arbeidsinnvandreren Wanda bruker inntekten sin til å brødfø sin fattige familie hjemme i Polen, og når familiemedlemmene ankommer Wegmeister-Gloor-klanens residens i Sveits, kolliderer to vidt forskjellige verdener.

Premisset for MY WONDERFUL WANDA kan vanskelig kalles nyskapende, men i møtet mellom fattig og rik, Øst- og Vest-Europa, komedie og drama, finner regissør Bettina Oberli en delikat balanse mellom humor og menneskelig innsikt som er langt mer enn summen av sine bestanddeler. Dette er en morsom og underholdende film med mye på hjertet, signert en av Sveits’ fremste filmskapere.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Bettina Oberli

Bettina Oberli (Sveits) Filmer i utvalg: LE VENT TOURNE (2018), LOVELY LOUISE (2013), TANNÖD (2009), DIE HERBSTZEITLOSEN (2006)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: