BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
only the animals.jpg

Only the Animals

ORIGINALTITTEL:
Seules les bêtes
Frankrike / Tyskland/ 2019/ 1 t. 57 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Laure Calamy, Denis Ménochet, Valeria Bruni Tedeschi, Damien Bonnard, Bastien Bouillon
REGI:
Dominik Moll
MANUS:
Gilles Marchand, Dominik Moll
FOTO:
Patrick Ghiringhelli
PRODUSENT:
Simon Arnal-Szlovak, Caroline Benjo, Barbara Letellier, Carole Scotta
Et intelligent og imponerende intrikat ikke-lineært mysterium

ONLY THE ANIMALS åpner med en scene fra Elfenbenskysten, der en mann sykler gjennom de solfylte gatene i Abidjan med en geit surret til ryggen. Deretter hopper handlingen til et snødekt Frankrike, hvor vi treffer en utro kone, en ulykkelig forelsket servitør og to deprimerte bønder som alle på én eller annen måte er involvert i mysteriet om en kvinne som har forsvunnet på fjellet under mistenkelige omstendigheter. Gjennom filmen skifter perspektivet mellom disse figurene på finurlig vis, og hver gang filmen bytter hovedperson avdekkes nye overraskende forbindelser i det intrikate plottet.

Med denne elegant komponerte ikke-lineære thrilleren viser Dominik Moll seg nok en gang som et unikum av en forteller. ONLY THE ANIMALS er ikke bare en morsom, spennende og smart film, den er også en usedvanlig tilfredsstillende publikumsopplevelse, der alle brikkene faller på plass på høyst uforutsigbare måter – inkludert geiten i Elfenbenskysten.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 13. til 18. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Dominik Moll

Dominik Moll (Tyskland) Filmer i utvalg: NEWS FROM PLANET MARS (2016), THE MONK (2011), LEMMING (2005), HARRY, HE'S HERE TO HELP (2000), INTIMACY (1994)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: