BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar - Konkurranse
radiokameratane.jpg

Radiokameratane

ORIGINALTITTEL:
Radiokameratane
Norge/ 2020/ 1 t. 8 min.
SPRÅK:
norsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Ingrid Ese
MANUS:
Ingrid Ese
FOTO:
Tor Sivertstøl, Klaus Sandvik
PRODUSENT:
André Folkestad, Camilla Vanebo, Andreas Dreyer, Finn Gjerdrum
TEMA:
BIFF+
En feelgood-dokumentar om lokalmedier, stahet og FM-radio

I 2011 foretok Stortinget den besynderlige beslutningen om å slukke det riksdekkende FM-nettet, og i 2017 ble alle nasjonale sendinger og størstedelen av kommersiell lokalradio flyttet over på DAB. Den Volda og Fosnavåg-baserte Bygderadio Vest er imidlertid ikke overbevist om at fremtiden er digital, og i denne sjarmerende dokumentarfilmen følger vi redaktør Paul, programleder Olav, quizkongen Øystein og de andre ildsjelene i arbeidet med den daglige driften av stasjonen. De standhaftige herremennene er fullt klar over at de kjemper mot strømmen og den teknologiske utviklingen, men det betyr ikke at fremtiden ikke er lys for Bygderadio Vest!

RADIOKAMERATANE er lun, munter og inkluderende – akkurat som en god lokalradiosending. Filmen kommer med god og berettiget kritikk av norsk mediepolitikk, men først og fremst er den en varm og humoristisk skildring av ildsjelene som får Bygderadio Vest til å gå rundt. Dette er en feelgood-dokumentar som kan få noen og enhver til å finne frem det gamle radioapparatet og peke antennen mot Volda.

Festivalgjest (Q&A): Ingrid Ese (regissør), André Folkestad (produsent), Øystein Bakke (medvirkende), Paul Sundnes (medvirkende), Olav H. Kvalsvik (medvirkende)

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Ingrid Ese

Ingrid Ese (Norge) RADIOKAMERATANE er hennes første helaftens dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: