BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints - Konkurranse
us kids.jpg

Us Kids

USA/ 2020/ 1 t. 38 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
REGI:
Kim A. Snyder
FOTO:
Derek Wiesehahn
PRODUSENT:
Kim A. Snyder, Maria Cuomo Cole, Lori Cheatle
TEMA:
BIFF+
En inspirerende film om kampen for rettigheten til å ikke bli skutt på skolen

I dag er amerikanske skolemassakrer så dagligdagse at ingen lenger lar seg overraske når tenåringer myrder og lemlester sine medelever: USAs mektige våpenlobby har gjort en såpass god jobb med å blokkere enhver innstramming av landets liberale våpenlover at nasjonen ganske enkelt har blitt vant til det. I dokumentarfilmen US KIDS følger vi en gruppe overlevende etter Parkland-massakren i Florida i 2018 som nekter å godta at dette er noe amerikanske skoleelever må finne seg i å leve med. Å ikke bli skutt på skolen er en menneskerettighet – også i USA.

2020 er et dramatisk år i USA, og de sinte og traumatiserte tenåringene vi møter i US KIDS har det til felles med Black Lives Matter-bevegelsen at de ikke aksepterer politikernes ansvarsfraskrivelse og storsamfunnets stilltiende aksept. Ved å skildre ungdommenes utvikling fra fortvilte ofre som bruker sine personlige historier til å advare samfunnet – til å bli en politisk bevegelse som arbeider strategisk for å nå sine mål, har Kim A. Snyder laget en sterk og inspirerende film som gjør det mulig å tro at et annet USA er mulig.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 18. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+. Merk at denne filmen forlater BIFF+ allerede 18. oktober.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Kim A. Snyder

Kim A. Snyder (USA) Filmer i utvalg: NEWTOWN (2016), WELCOME TO SHELBYVILLE (2009), I REMEMBER ME (2000)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: