BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
songs of repression.jpg

Songs of Repression

ORIGINALTITTEL:
Undertrykkelsens sang
Danmark/ 2020/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
spansk/tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Marianne Hougen-Moraga, Estephan Wagner
MANUS:
Marianne Hougen-Moraga, Estephan Wagner
FOTO:
Marianne Hougen-Moraga, Estephan Wagner
PRODUSENT:
Heidi Elise Christensen, Signe Byrge Sørensen
Bli med til den tyske landsbyen i Chile der tortur, drap og seksuelle overgrep var hverdagskost

I SONGS OF REPRESSION besøker vi den billedskjønne tyske bosetningen Villa Baviera i Chile, som spilte en viktig rolle i Pinochet-regimets menneskerettighetsforbrytelser på 70-tallet. Gjennom 18 måneder har regissørene Marianne Hougen-Moraga og Estephan Wagner intervjuet de 120 gjenværende innbyggerne om en fortid preget av systematiserte overgrep på barn, groteske medisinske eksperimenter, og tortur og henrettelser av politiske dissidenter. Landsbyens mangeårige enehersker – den pedofile nazisten Paul Schäfer – er død, men det sektlignende samfunnet preges fortsatt av religiøs fanatisme og ekstreme synspunkter.

Mange av de aldrende intervjuobjektene vi møter har aldri kjent noen annen virkelighet enn Villa Baviera, og for dem var Schäfers skrekkvelde normalt. Deres åpenhjertige vitnesbyrd gjør SONGS OF REPRESSION til en klok og forstyrrende film som bruker denne tragiske historien til å belyse temaer som traumer, isolasjon og forsoning. Blant produsentene finner vi Joshua Oppenheimer, som utforsket en lignende tematikk i den kritikerroste THE ACT OF KILLING (BIFF 2013).

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Marianne Hougen-Moraga, Estephan Wagner

Marianne Hougen-Moraga (Danmark), Estephan Wagner (Chile/Danmark) SONGS OF REPRESSION er Hougen-Moragas første helaftens dokumentar. Wagners filmografi: THOSE WHO JUMP (2016), SIDSTE DRØMME (2013)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: