BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar - Konkurranse
vinden snur.jpg

Vinden snur

Norge/ / 1 t. 18 min.
SPRÅK:
norsk/svensk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Kieran Kolle
MANUS:
Kieran Kolle, Elisabeth Kleppe
FOTO:
Kieran Kolle
PRODUSENT:
Elisabeth Kleppe
Alt du trenger å vite om norsk ruspolitikk – og hvorfor den bør reformeres

Målt ut fra folketall har Norge noen av de høyeste overdosetallene i verden. Norsk narkotikapolitikk er sterkt preget av moralisme og handler mer om å straffe mennesker som har blitt avhengige av rusmidler enn om å hjelpe dem. Fornuften er imidlertid i ferd med å vinne frem, og i VINDEN SNUR møter vi aktivistene Arild, Kim Jørgen og Michelle fra Foreningen for human narkotikapolitikk som har maktet å få både politikere og opinionen til å tenke nytt om hvordan vi som samfunn behandler rusavhengige. For etter lenge å ha hatt noen av Europas strengeste narkotikalover, er Norge nå i ferd med å utvikle seg til et progressivt foregangsland på rusfeltet.

Med VINDEN SNUR har Kieran Kolle laget en innsiktsfull og humanistisk dokumentar som skildrer aktivistenes kamp for å endre norsk ruspolitikk side om side med deres personlige kamp for et godt og verdig liv. Filmen gir oss nemlig ikke bare innblikk i det omfattende grasrotarbeidet som ligger bak den norske rusreformen, den viser oss også hvorfor en slik reform er tvingende nødvendig.

Festivalgjest (Q&A): Kieran Kolle (regissør), Elisabeth Kleppe (produsent), Michelle Alexandra Muren Höjvi (medvirkende), Arild Knutsen (medvirkende), Kim Jørgen Arnetvedt (medvirkende)

VINDEN SNUR er vinneren av Ungdommens dokumentarpris – beste dokumentar i årets skoleprogram. Se filmen lørdag 17. oktober.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Kieran Kolle

Kieran Kolle (Norge) Filmografi: GARDEN II (BIFF 2018), UTGÅTT PÅ DATO (BIFF 2017)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: