BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
epicentro.jpg

Epicentro

Østerrike / Cuba/ 2020/ 1 t. 48 min.
SPRÅK:
spansk/engelsk
UNDERTEKSTER:
delvis engelsk
REGI:
Hubert Sauper
MANUS:
Hubert Sauper
FOTO:
Hubert Sauper
PRODUSENT:
Gabriele Kranzelbinder, Paolo Calamita, Barbara Pichler, Daniel Marquet, Martin Marquet
Et kjærlig og filosofisk portrett av Cubas fortid, nåtid og fremtidene som aldri ble noe av

Cuba er unikt både som nasjon og politisk prosjekt: En kommunistisk ettpartistat i USAs bakgård, et land som synes å eksistere i en annen tidsepoke enn omverdenen, et samfunn som lenge har lidd under handelsblokkader og politiske sanksjoner, og en revolusjonær øynasjon som aldri har latt seg knekke av kapitalismens militære, økonomiske og propagandiske angrep. I denne fengslende og filosoferende dokumentaren utforsker den Oscar-nominerte filmskaperen Hubert Sauper øyas fortid og nåtid, og spekulerer i hva landet kunne ha vært dersom det hadde fått lov til å blomstre.

I EPICENTRO forteller vanlige cubanere om sine liv og sitt syn på hjemlandet, og mest taletid får de karismatiske tenåringene Leonelis og Annielys, som trass sin unge alder har et imponerende grep om nasjonens historie. Med grovkornede bilder som maner frem en tidløs stemning, og tankevekkende betraktninger om alt fra amerikansk imperialisme til klasseskiller, kinokultur og turistøkonomi, er dette en uforglemmelig hyllest til Cuba fra regissøren av DARWIN’S NIGHTMARE (BIFF 2005) og WE COME AS FRIENDS (BIFF 2014).

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 13. til 31. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Hubert Sauper

Hubert Sauper (Østerrike) Filmer i utvalg: WE COME AS FRIENDS (BIFF 2014), DARWIN'S NIGHTMARE (BIFF 2005), ALONE WITH OUR STORIES (2000), KISINGANI DIARY/FAR FROM RWANDA (1998)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: