BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints
assassins.jpg

Assassins

USA/ 2020/ 1 t. 44 min.
SPRÅK:
engelsk/indonesisk/malayisk/vietnamesisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Ryan White
FOTO:
John Benam
PRODUSENT:
Jessica Hargrave, Ryan White
Hjelp, vi er i leiemorderbransjen!

Husker du historien om halvbroren til Kim Jong-un som ble tatt av dage på en flyplass i Malaysia? Dette er utgangspunktet for Ryan Whites nye film ASSASSINS. Historien om en intetanende mann som får smurt noe i ansiktet og raskt dør av forgiftning virker nærmest tatt ut av en spionroman, men medias dekning av saken sluttet like brått som den begynte. White gir oss derimot hele den triste, bisarre og desidert uglamorøse historien – og han starter med det åpenbare spørsmålet: Hvem var egentlig de to kvinnene som stod bak drapet?

White kombinerer politisk intrige på internasjonalt nivå med en tragisk historie om to fattige og desperate kvinner som blir brukt som brikker i et kynisk spill utenfor deres kontroll. Dette er en true crime-fortelling som du garantert ikke vil tro på før du ser den med egne øyne, og en betimelig påminnelse om at virkeligheten fortsatt overgår fiksjonen. ASSASSINS er virkelighetskrim av det luksuriøse, bunnsolide og eksepsjonelt fascinerende slaget – en omvendt James Bond-fortelling du sent vil glemme.

Ryan White

Ryan White (USA) Filmografi: SPØR DOKTOR RUTH (2019), TENNISSTJERNEN SERENA WILLIAMS (2016), THE CASE AGAINST 8 (BIFF 2014), GOOD OL' FREDA (BIFF 2014), PELADA (2010)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: