BIFF 2021: 20.-28. oktober
Documentaire Extraordinaire
in a whisper.jpg

In a Whisper

ORIGINALTITTEL:
A media voz
Spania / Frankrike / Cuba / Sveits/ 2019/ 1 t. 20 min.
SPRÅK:
spansk/fransk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Patricia Pérez Fernández, Heidi Hassan
MANUS:
Patricia Pérez Fernández, Heidi Hassan
FOTO:
Patricia Pérez Fernández, Heidi Hassan
PRODUSENT:
Daniel Froiz, Delphine Schmit
Årets vinner av hovedprisen på Amsterdams prestisjefylte dokumentarfestival IDFA

Patricia og Heidi vokste opp sammen på Cuba, hvor de gikk sammen på filmskole før de hver for seg forlot fødelandet etter å ha innsett at den kommunistiske utopien de ble lovet som barn aldri ville manifestere seg. Patricia flyttet til Spania, mens Heidi endte opp i Sveits, og de to vennene gled fra hverandre. Men så, i en alder av 40, gjenopptar de kontakten ved å sende hverandre filmatiske brev. IN A WHISPER er klippet sammen av disse videoene og gamle opptak fra Cuba, og er en drømmende utforskning av vennskap, hukommelse og det å forlate sitt hjemland for å etablere et nytt liv et annet sted.

I denne originale dokumentaren oppdaterer de to hverandre på hva som har skjedd i livene deres siden de mistet kontakten, samtidig som de skuer tilbake på oppveksten i et Cuba som var sterkt preget av Che Guevaras ideer – et land som ikke lenger eksisterer. IN A WHISPER er en poetisk, filosofisk og følelsesladet dokumentar som vant hovedprisen på årets dokumentarfilmfestival i Amsterdam.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 18. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Patricia Pérez Fernández, Heidi Hassan

Patricia Pérez Fernández (Cuba/Spania), Heidi Hassan (Cuba/Sveits) IN A WHISPER er Fernández’ første helaftens dokumentar. Hassans filmografi: OTRA ISLA (2014)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: