BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Été 85
Frankrike/ 2020/ 1 t. 41 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge, Valeria Bruni Tedeschi, Melvil Poupaud
REGI:
François Ozon
MANUS:
François Ozon
FOTO:
Hichame Alaouie
PRODUSENT:
Eric Altmayer, Nicolas Altmayer
En sensuell, sjangeroverskridende og skjebnesvanger sommerflørt fra François Ozon

Når seilbåten til 16 år gamle Alexis kantrer, blir han reddet av den to år eldre David, og dette blir starten på en intens, dramatisk og skjebnesvanger sommerflørt. Den kjekke og verdensvante David trollbinder Alexis med sin sjarm og seksualitet, og gir ham et helt nytt syn på både verden og seg selv. Alexis tror han har funnet en venn for livet, og det har han på sett og vis – for som SOMMEREN ‘85 umiddelbart gjør oss oppmerksom på, er dette historien om hvordan et menneske ble et kadaver.

François Ozon er en av Frankrikes mest produktive og kritikerroste regissører, og med denne smarte, sensuelle og sinnrikt konstruerte thrilleren forener han queerestetikken fra sine første filmer med elegansen og presisjonen som preger hans senere arbeider. Med sin uimotståelige tidskoloritt, stemningsfulle 16mm-foto og forførende kriminalintrige er SOMMEREN '85 en sjangeroverskridende oppvekstskildring med The Cure, Bananarama og Rod Stewart på lydsporet. Dette er klassisk Ozon – enten man foretrekker SWIMMING POOL eller VED GUDS NÅDE (BIFF 2019).

François Ozon

François Ozon (Frankrike) Filmer i utvalg: VED GUDS NÅDE (BIFF 2019), DOBBELT BEGJÆR (BIFF 2016), FRANTZ (2016), MIN NYE VENNINNE (2014), UNG OG VAKKER (2013), I DE BESTE HJEM (2012), FRUSTRERT FRANSK FRUE (2010), RICKY (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: