BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Cinema Extraordinaire

Simon Killer

ORIGINALTITTEL:
Simon Killer
Frankrike / USA/ 2013/ 1 t. 45 min.
SPRÅK:
Engelsk/ Fransk
UNDERTEKSTER:
ingen
MEDVIRKENDE:
Brady Corbet, Nicolas Ronchi, Constance Rousseau, Lila Salet
REGI:
Antonio Campos
MANUS:
Antonio Campos, Brady Corbet, Mati Diop
FOTO:
Joe Anderson
PRODUSENT:
T. Sean Durkin, Josh Mond, Matt Palmieri
Psycho killer, Qu'est-ce que c'est?

Amerikanske Simon flykter til Paris etter et smertefullt brudd med sin langvarige kjæreste. Han driver for det meste målløst rundt, og har problemer med å stifte nye bekjentskap, inntil han blir overtalt til å besøke et bordell. Her møter han prostituerte Victoria, og de to innleder raskt et forhold. Simon begynner etterhvert (naturlig nok) å mislike Victorias geskjeft, og han overtaler henne til å presse penger fra en av hennes velstående kunder slik at hun kan slutte med prostitusjon. Denne beslutningen skal vise seg å få uventede konsekvenser for alle involverte.

Antonio Campos' SIMON KILLER er en neo-noir-thriller som forteller historien om hvordan en tilsynelatende normal ung mann flykter fra kjærlighetssorg og ender opp som pengeutpresser i Paris. Men alt er ikke slik det ser ut på overflaten, og etterhvert som historien utfolder seg kommer vi gradvis lenger inn i Simons mørke, forstyrrede sinn. SIMON KILLER var i hovedprogrammet til Sundance-festivalen i 2012.

Antonio Campos

ANTONIO CAMPOS ble født i New York i 1983, og har i tillegg til tre kritikerroste kortfilmer regissert spillefilmene AFTERSCHOOL (2008) og SIMON KILLER. Han er en del av filmkollektivet BorderLine Pictures i Brooklyn, blant annet med Sean Durkin, som regisserte MARTHA MARCY MAY MARLENE (2011).