BIFF 2020: 23. september - 1. oktober
Internasjonal dokumentar

The Good Postman

ORIGINALTITTEL:
Hyvä postimies
Bulgaria / Finland/ 2016/ 1 t. 22 min.
SPRÅK:
bulgarsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Tonislav Hristov
MANUS:
Tonislav Hristov, Lubomir Tsvetkov
FOTO:
Orlin Ruevski
PRODUSENT:
Kaarle Aho, Tonislav Hristov
TEMA:
Flukt
Spør ikke hva flyktningkrisen betyr for deg, men hva du kan bety for verden

I en liten bulgarsk landsby nær den tyrkiske grensen, tvinger den plutselige tilstrømningen av flyktninger lokalpolitikerne til å tenke verdenspolitikk. Samtidig som flyktningene inntar byen, er stedet på vei mot å dø ut. De eldre mimrer om bedre tider, med kino, mennesker og et yrende byliv. De unge flytter til Ukraina for å søke lykken og et bedre liv for seg og sine. Like fullt er innbyggerne som blir værende igjen kritiske til utlendingene som nå ankommer byen med et lignende håp.

Midt oppi alt dette stiller postmannen Ivan til valg som ordførerkandidat. Han vil redde byen ved å ønske flyktningene velkommen og legge til rette for at de skal kunne bidra positivt til lokalsamfunnet. Dette er en vanskelig valgkampstrategi i en lutfattig by hvor befolkningen ikke engang har tilgang til internett, men Ivan gir seg ikke. Med sitt nydelige foto og sin utradisjonelle tilnærming til dokumentarfilmens narrative regler, er THE GOOD POSTMAN en bemerkelsesverdig film som ser det store bildet i det lille.

Tonislav Hristov

Tonislav Hristov (Bulgaria) Filmografi: ONCE UPON A DREAM (2015), LOVE AND ENGINEERING (BIFF 2014), SOUL FOOD STORIES (2013), RULES OF SINGLE LIFE (2011)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: