BIFF 2021: 20.-28. oktober
Documentaire Extraordinaire

LA 92

ORIGINALTITTEL:
LA 92
USA/ 2017/ 1 t. 54 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
MEDVIRKENDE:
Henry Alfaro, Danny Bakewell, John D. Barnett, Michael Bostic, Tom Bradley
REGI:
Dan Lindsay, TJ Martin
PRODUSENT:
Jonathan Chinn, Simon Chinn, Sarah Gibson
Los Angeles i flammer

Gjør deg klar for en av dette tiårets mest rystende dokumentarfilmer. Med utgangspunkt i frifinnelsen av politimennene som ble filmet mens de mishandlet Rodney King, forteller Dan Lindsay og T.J. Martin historien om opptøyene som sjokkerte Los Angeles og resten av USA i 1992. Filmen er satt sammen av forstyrrende arkivopptak av grov vold og massive materielle ødeleggelser filmet av tv-helikoptre og privatpersoner som befant seg midt i begivenhetenes sentrum. Denne nøkterne kombinasjonen av kornete video og widescreen-format innebærer at publikum kommer ubehagelig tett på det som fremstår som en total sivilisatorisk kollaps midt i USAs nest største by. Det som gjør dette til et av årets store dokumentarhøydepunkter er imidlertid regissørenes evne til å forklare hvorfor dette skjedde – hvorfor det nærmest var dømt til å skje.

LA 92 er en eksepsjonelt nervepirrende og cinematisk dokumentarfilm, som er nært beslektet med Ezra Edelmans monumentale OJ: MADE IN AMERICA, og et absolutt must for alle som ønsker å forstå rasisme i dagens USA.

Dan Lindsay, TJ Martin

Dan Lindsay (USA, 1979), T.J. Martin (USA, 1979) Martin og Lindsay har tidligere co-regissert I AM DYING (2015) og UNDEFEATED (2011).

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: