BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

A Modern Man

ORIGINALTITTEL:
A Modern Man
Danmark/ 2017/ 1 t. 24 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Charlie Siem
REGI:
Eva Mulvad
FOTO:
Eva Mulvad, Sebastian Bäumler, Balthazar Hertel, Konrad Waldmann
PRODUSENT:
Sigrid Dyekjær
TEMA:
Musikk
Lykke, perfeksjon og andre vrangforestillinger i de sosiale medienes tidsalder

Charlie Siem er både modell og fiolinist. Som modell arbeider han for de fremste motehusene, og som fiolinist roses han opp i skyene av verdenspressen. Etter de fleste målestokker har Siem oppnådd mer suksess enn de fleste kan drømme om, men den norskættede engelskmannen er en perfeksjonist som gjør alt han kan for å kontrollere samtlige aspekter av sitt liv – helt ned til bartenderens miksing av en martini. Kun det beste er godt nok, og i livet til Charlie Siem er det verken tid eller plass til andre mennesker. Han er konstant på søken etter den ideale versjonen av seg selv og sitt liv.

Siem er ikke alene om å tenke slik, og i dokumentarfilmen A MODERN MAN bruker Eva Mulvad hans utrettelige arbeid med å finjustere sine opplevelser som et prisme for å studere vår tids jakt på lykke: Hvordan lever man det perfekte livet? Hva koster det? Finnes det i det hele tatt noe slik som perfeksjon? Og vil man i det hele tatt gjenkjenne det hvis man oppnår det?

Eva Mulvad

Eva Mulvad (Danmark 1972) Filmer i utvalg: MED DØDEN TIL FØLGE (2011), DET GODE LIV (BIFF 2010), A WOMAN AMONG WARLORDS (2008)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: