BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon

Los Perros

ORIGINALTITTEL:
Los Perros
Chile / Frankrike/ 2017/ 1 t. 34 min.
SPRÅK:
spansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Antonia Zegers, Alfredo Castro, Alejandro Sieveking, Rafael Spregelburd, Elvis Fuentes
REGI:
Marcela Said
MANUS:
Marcela Said
FOTO:
Georges Lechaptois
PRODUSENT:
Tom Dercourt, Sophie Erbs, Augusto Matte
Elskede kjøtere

Den frilynte overklassekvinnen Mariana utvikler et intenst vennskap med sin ridelærer. Han etterforskes for sin rolle under Pinochets diktatur, men Mariana ser ham som en god mann og ønsker å nøste opp i trådene. Fortidens skygger truer snart glansbildet av hennes egen familie, og etter hvert som nye sannheter åpenbarerer seg glir dramaet over i thrillerterreng.

Briljante Antonia Zegers og Alfredo Castro er nærmest fast inventar i filmene til Pablo Larraín (NERUDA), og nå leverer de også gnistrende roller i Marcela Saids LOS PERROS. Said debuterte som spillefilmregissør med EL VERANO DE LOS PECES VOLADORES i Cannes i 2013, og i år var hun på plass igjen. Med sin andre film befester hun sin posisjon som en av Chiles mest spennende stemmer idet hun pirker i gamle sår som få andre tør røre. Dobbeltmoralen til den økonomiske eliten murrer hele veien under overflaten uten at Said tyr til enkle bilder av skurker og helter. Mariana er en fascinerende og fengslende figur som oser av energi – og er sannsynligvis Zegers aller beste rolle til nå.

Marcela Said

Marcela Said (Chile, 1972) Filmografi: EL VERANO DE LOS PECES VOLADORES (2013), EL MOCITO (2011), OPUS DEI - UNA CRUZADA SILENCIOSA (2006), I LOVE PINOCHET (2001)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: