BIFF 2020
Internasjonal dokumentar

Trophy

ORIGINALTITTEL:
Trophy
USA/ 2017/ 1 t. 48 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Philip Glass, John Hume, Michelle Otto, Christo Gomes, Joe Hosmer
REGI:
Shaul Schwarz, Christina Clusiau
MANUS:
Christina Clusiau
FOTO:
Shaul Schwarz, Christina Clusiau
PRODUSENT:
Lauren Haber, Julia Nottingham
Suvenirjegerne

TROPHY undersøker forholdet mellom troféjakt og bevaring av artsmangfoldet og naturen – et forhold som de fleste seere av denne dokumentaren vil erfare er langt mer komplisert enn først antatt. Her møter vi trofèjegere i Nord-Amerika og i Afrika som jakter på de mektigste av de ville dyrene med det mål for øye å ta med seg en pote, et horn eller et hode som suvenir.

I de store naturreservatene betaler ivrige jegere enorme summer for å få jakte på utrydningstruede arter de kan henge på veggen, men de fleste av dem vil hevde at de spiller en viktig rolle i å opprettholde bestanden av løver, neshorn og andre raser. Dyrevernaktivistene fordømmer på sin side troféjegerne, men hvem er det egentlig som har rett? Og finnes det i det hele tatt noe slikt som riktige og gale svar i denne sammenhengen? TROPHY gir oss et innblikk i en verden hvor ville dyr er handelsvare, og hvor spørsmålet om jakt er langt mer komplisert enn de fleste liker å innrømme.

Shaul Schwarz, Christina Clusiau

Shaul Schwarz (Israel), Christina Clusiau (USA, 1980). Schwarz' filmografi: AIDA'S SECRETS (2016), NARCO CULTURA (2013). TROPHY er Clusiaus regidebut.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: