BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Førpremiere

Let the Sunshine In

ORIGINALTITTEL:
Un beau soleil intérieur
Frankrike/ 2017/ 1 t. 34 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Josiane Balasko, Sandrine Dumas, Nicolas Duvauchelle, Alex Descas, Laurent Grévill, Bruno Podalydès, Paul Blain, Valéria Bruni-Tedeschi, Gérard Depardieu
REGI:
Claire Denis
MANUS:
Christine Angot | Claire Denis
FOTO:
Agnès Godard
PRODUSENT:
Olivier Delbosc
Romantisk komedie à la Claire Denis

Isabelle er en middelaldrende kunstmaler som nettopp har skilt seg fra ektemannen, og som opplever den plutselige friheten dette innebærer som mer enn en smule overveldende. Uten å reflektere over sine faktiske behov kaster hun seg umiddelbart ut i jakten på Den rette, men etter hvert som nye flammer kommer og går, begynner hun å innse at denne besettelsen med å finne en mann kanskje er problemet snarere enn løsningen.

Avhengig av øyet som ser er LET THE SUNSHINE IN enten en utradisjonell romantisk komedie eller en overraskende sjangertro Claire Denis-film. Filmen startet som en adaptasjon av Roland Barthes’ «Fragmenter av kjærlighetens språk», og selv om den raskt tok en annen vending, er det fortsatt fullt mulig å spore den innflytelsesrike litteraturteoretikeren og filosofens tanker. Dette er nemlig på alle måter en eksepsjonelt fransk film. Med Juliette Binoche i toppform som Isabelle, makter Denis kunststykket å kna humor, gjenkjennelighet og lange, intellektuelle krangler sammen til en sjeldent klok og underholdende film om kjærlighet.

Claire Denis

Claire Denis (Frankrike, 1946) Filmer i utvalg: BASTARDS (2013), WHITE MATERIAL (2009), 35 RHUMS (2008), TROUBLE EVERY DAY (2001), BEAU TRAVAIL (1999)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: