BIFF 2020
Førpremiere
fountain of youth

Fountain of Youth

ORIGINALTITTEL:
Fountain of Youth
Norge / Spania/ 2017/ 1 t. 24 min.
SPRÅK:
norsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Jørgen Hausberg Nilsen, Maria Grazia Di Meo, Dagny Backer Johnsen, Mattis Herman Nyquist, Frode Winther, Petronella Barker
REGI:
Paul Tunge
MANUS:
Paul Tunge
FOTO:
Paul Tunge
PRODUSENT:
Paul Tunge, Synne Øverland Knudsen
Tidsånd på lavbudsjett

Olav er en mislykket teknologientreprenør i midten av tjueårene som nylig har blitt nektet kontakt med sitt nyfødte barn. Uten verken familie eller venner å støtte seg til, leter han etter trygghet, kjærlighet og mening med livet på de underligste steder, og letingen leder ham til en eksentrisk gestaltterapeut som han finner i en av nettets mørkeste avkroker. Terapeuten ber Olav spille inn sine innerste tanker på mobiltelefonen og sende dem til ham, slik at han kan bruke dem for å iscenesette intervensjoner og konfrontasjoner som skal presse frem en indre forløsning i pasienten.

Paul Tunge har de siste årene gjort seg bemerket som en av landets mest interessante unge filmskapere, med filmer som den vakre arkitekturdokumentaren AD ASTRA (2016) og den kritikerroste lavbudsjettsfilmen DEMNING (2015). Med FOUNTAIN OF YOUTH har han laget en sår og skarp film som tar vår tids besettelse med suksess og image på kornet, og som viser at det er fullt mulig å lage vital filmkunst uten store budsjetter.

 

Festivalgjest: Paul Tunge, regissør

Paul Tunge

Paul Tunge (Norge, 1983) Filmografi: DEMNING (BIFF 2015), KANO (BIFF 2011)