BIFF 2020: 23. september - 1. oktober
Førpremiere
double lover

The Double Lover

ORIGINALTITTEL:
L'Amant double
Belgia / Frankrike/ 2017/ 1 t. 48 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Marine Vacth, Jeremie Renier, Jacqueline Bisset
REGI:
François Ozon
MANUS:
François Ozon, Philippe Piazzo, etter en roman av Joyce Carol Oates
FOTO:
Manuel Dacosse
PRODUSENT:
Eric Altmayer, Nicolas Altmayer
Double trouble på divanen

Den vakre galleristen Chloé sliter med kroniske magesmerter, og blir rådet til å oppsøke  psykolog for å avgjøre hvorvidt lidelsen er psykosomatisk. Møtet med psykologen Paul gjør imidlertid langt mer enn å kurere mageproblemene hennes: De to forelsker seg og flytter inn sammen, og etter hvert antyder Paul at Chloé bør finne en ny terapeut. Tilfeldighetene leder henne til kjærestens identiske tvillingbror Louis, som også er psykolog, men som er like kynisk og sadistisk som Paul er kjærlig og omtenksom. Og når de to innleder et intenst seksuelt forhold, vikler Chloé seg inn i et livsfarlig nett av løgner og intriger.

Francois Ozon er en leken regissør som ikke liker å gjenta seg, og dermed er det bare rett og rimelig at hans oppfølger til det smakfulle, svart-hvite kjærlighetsdramaet FRANTZ (2016) er en kinky, 90-tallsinspirert erotisk thriller. Med sin aura av selvbevisst camp er THE DOUBLE LOVER en psykoseksuell spenningsfilm i tradisjonen etter Brian De Palma og Paul Verhoeven.

François Ozon

Francois Ozon (Frankrike, 1967) Filmer i utvalg: FRANTZ (2016), MIN NYE VENNINNE (2014), UNG OG VAKKER (2013), I DE BESTE HJEM (2012), FRUSTRERT FRANSK FRUE (2010), RICKY (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: