BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints - Konkurranse
human flow

Human Flow

ORIGINALTITTEL:
Human Flow
Irak / Israel / Jordan / Mexico / Tyrkia / Tyskland / USA/ 2017/ 2 t. 20 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Boris Cheshirkov, Princess Dana Firas of Jordan, Marin Din Kajdomcaj, Ahmad Shuja, Hanan Ashrawi
REGI:
Ai Weiwei
MANUS:
Boris Cheshirkov, Tim Finch, Chin-Chin Yap
FOTO:
Koukoulis Konstantinos, Zanbo Zhang, Xie Zhenwei
PRODUSENT:
Heino Deckert, Ai Weiwei
TEMA:
Flukt
Glimt fra en krympende verden

Når du leser dette er mer enn 65 millioner mennesker verden over på vandring for å finne et trygt sted å oppholde seg, etter å ha blitt fordrevet fra hjemmene sine som følge av krig, naturkatastrofer eller personlig forfølgelse. Ai Weiweis HUMAN FLOW er satt sammen av opptak fra 23 land, og gir oss et innblikk i hverdagen til noen av disse menneskene som har forlatt alt de kjenner og eier, og begitt seg inn i en usikker og høyst risikabel fremtid.

For å tvinge publikum til å ta disse realitetene innover seg, klipper Ai Weiwei fra nærmest abstrakte oversiktsbilder av teltleire og små fjell av forlatte flytevester, til nærbilder av familier på vandring gjennom landskap hvor de verken er kjente eller velkomne. HUMAN FLOW utforsker de psykologiske effektene av å bli behandlet som et logistisk problem og en økonomisk byrde, og ser nærmere på hva det innebærer for både enkeltindivider og samfunnet som helhet når vi slutter å se på personer i nød som mennesker på lik linje med oss selv. For når verden blir mindre, må medmenneskeligheten bli større.

Ai Weiwei

Ai Weiwei (Kina, 1957) Filmer i utvalg: AI WEIWEI'S APPEAL ¥15,220,910.50 (2014), STAY HOME (2013), SO SORRY (2012), THE CRAB HOUSE (2012), ONE RECLUSE (2010), DISTURBING THE PEACE (2009), BEIJING 2003 (2004)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: