BIFF 2020: 23. september - 1. oktober
Internasjonal fiksjon
ghost story

A Ghost Story

ORIGINALTITTEL:
A Ghost Story
USA/ 2017/ 1 t. 32 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
MEDVIRKENDE:
Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr., Kenneisha Thompson, Grover Coulson
REGI:
David Lowery
MANUS:
David Lowery
FOTO:
Andrew Droz Palermo
PRODUSENT:
Adam Donaghey, Toby Halbrooks, James M. Johnston
Hjemsøk meg, hjemsøk meg, hjemsøk meg

A GHOST STORY er som tittelen tilsier en spøkelseshistorie, men det er ikke den typen spøkelseshistorie vi er vant til å se på kino. Dette er nemlig ingen skrekkfilm, men en vakker og poetisk historie om en mann (Casey Affleck) og en kvinne (Rooney Mara) som elsker hverandre, og om hva som skjer når mannen plutselig omkommer i en bilulykke. For snarere enn å forsvinne inn i det hinsidige blir den døde ganske enkelt værende i parets hus, hvor publikum kan se ham sveve gjennom kjærestens liv som en silhuett under et hvitt laken, med to store, tomme, svarte hull til øyne.

Med sine lange tagninger og bedagelige tempo er A GHOST STORY på mange måter en film om tid, og dette blir særlig tydelig i filmens mest beryktede scene, hvor Rooney Mara leverer den mest minneverdige filmatiske håndteringen av en pai siden Jason Biggs i AMERICAN PIE. Det er på ingen måte vanskelig å forstå hvorfor David Lowery (AIN’T THEM BODIES SAINTS) cinematiske meditasjon over tid, rom og kjærlighet er en av årets mest kritikerroste amerikanske filmer.

David Lowery

David Lowery (USA, 1980) Filmografi: PETER OG DRAGEN (2016), AIN'T THEM BODIES SAINTS (BIFF 2013), ST. NICK (2009), DEADROOM (2005)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: