BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Internasjonal dokumentar

Tomorrow

ORIGINALTITTEL:
Demain
Frankrike/ 2015/ 1 t. 58 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Cyril Dion, Mélanie Laurent, Sandie Bompar, Bruno Lévy, Alexandre Léglise
REGI:
Mélanie Laurent, Cyril Dion
MANUS:
Cyril Dion
FOTO:
Alexandre Léglise
PRODUSENT:
Bruno Lévy
Grip morgendagen

TOMORROW er en løsningsorientert dokumentarfilm om global oppvarming, overbefolkning, hungersnød og de andre monumentale utfordringene som truer menneskehetens eksistens slik vi kjenner den. For det skorter som kjent ikke på dommedagsprofetier og tegn på at måten vi i dag forvalter jordkloden på vil ende med en katastrofe av historiske dimensjoner. Det store spørsmålet er hvordan man skal akseptere dette situasjonsbildet uten å bli dypt deprimert og apatisk.

Sammen med et team på fire personer besøker filmskaper og skuespiller Mélanie Laurent og hennes regissørkollega Cyril Dion ti land for å snakke med pionerer og idealister som har utarbeidet nye, bærekraftige måter å forholde seg til landbruk, energi, økonomi, demokrati og utdanning på. Og ved å sette alle disse positive tiltakene sammen til et alternativt bilde av framtiden, begynner vi etter hvert å se konturene av en morgendag som ikke bare matcher vår verden av i dag, men som også på mange måter overgår den.

 

TOMORROW åpner Klimafestivalen onsdag 21. september kl 17:30. Det blir innledning med Sysla Grønn og offisiell åpning av byråd Julie Andersland. Ordinært billettslag, se også Facebook-event.

Mélanie Laurent, Cyril Dion

Mélanie Laurent (Frankrike, 1983) Filmografi: PUST (2014), THE ADOPTED (2011). Cyril Dion (Frankrike, 1978) TOMORROW er Dions debut som regissør.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: