BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Checkpoints

When Two Worlds Collide

ORIGINALTITTEL:
When Two Worlds Collide
Peru/ 2016/ 1 t. 43 min.
SPRÅK:
spansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Heidi Brandenburg, Mathew Orzel, Alberto Pizango
REGI:
Heidi Brandenburg Sierralta
FOTO:
Carla Guitierrez
PRODUSENT:
Taira Akbar, Heidi Brandenburg Sierralta, Mathew Orzel
Industri vs. regnskog

President Alan Garcia ser store muligheter for Perus økonomi i utvinningen av olje, gass og mineraler i Amazonas, og får på plass omfattende avtaler med internasjonale selskaper. Utviklingen blir møtt med voldsom motstand fra folk i regnskogsområdene, og urfolksleder Alberto Pizango taler lidenskapelig om hvordan industrien ødelegger regnskogen og miljøet. Når Garcia fortsetter å ignorere bønnen om å stoppe utvinningen, ender det som startet som en ordkrig med dødelig vold.

WHEN TWO WORLDS COLLIDE forteller historien om Pizangos kamp mot en president som er blendet av utsiktene til en kjærkommen bedring av landets økonomi. Selv risikerer den frittalende miljøverneren 20 år i fengsel for sin kamp for å beskytte regnskogen og urbefolkningens tradisjoner for å leve i harmoni med naturen. Filmskaper Heidi Brandenburg er selv vokst opp i Peru, og sammen med sin medregissør Mathew Orzel har hun stiftet selskapet Yachaywasi Films, med mål om å fremme miljøspørsmål og sosial rettferdighet.

Heidi Brandenburg Sierralta

Heidi Brandenburg (Tyskland/Peru, 1981) og Mathew Orzel (Storbritannia, 1981) WHEN TWO WORLDS COLLIDE er deres første helaftens dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: