BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Internasjonal dokumentar

Bugs

ORIGINALTITTEL:
Bugs
Danmark / Frankrike / Nederland / Tyskland/ 2016/ 1 t. 13 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Josh Evans, Roberto Flore, Ben Reade
REGI:
Andreas Johnsen
FOTO:
Andreas Johnsen
PRODUSENT:
Bruno Felix, Hanne Phlypo
Larver til lunsj

Innen år 2050 vil det være over 9 milliarder mennesker på jorden, og FN estimerer at matproduksjonen må øke med 70 % for å kunne mette alle. Som en følge av dette anbefaler de satsing på spiselige insekter for å bekjempe sult i verden. Kokker og gastronomer hyller smaken, miljøvernere bærekraftigheten og helseforskere næringsinnholdet. Det snakkes om den nye supermaten. Så hvorfor har folk flest i Vesten likevel store motforestillinger mot å la insekter få en plass på middagstallerkenen?

I tre år har forsker Josh Evans, sammen med de velrenommerte kokkene Ben Reade og Roberto Flore fra København-baserte og Noma-initierte Nordic Food Lab, reist verden rundt for å lære av de to milliarder menneskene som allerede spiser insekter. Vi får følge med på deres samtaler og opplevelser i naturen, på forskningslaben, gårdsbesøk og internasjonale konferanser. På veien forsøker de å overbevise oss om at insekter kan være en delikatesse ved å smake seg frem og tilberede retter som gresshoppe-ravioli, gelato av larveost og bie-ceviche.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Andreas Johnsen

Andreas Johnsen (Danmark, 1974) Filmer i utvalg: AI WEIWEI: THE FAKE CASE (2013), KIDD LIFE (2012), A KIND OF PARADISE (2011), MR. CATRA: THE FAITHFUL (2004)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: