BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Cinema Extraordinaire

My Happy Family

ORIGINALTITTEL:
Chemi Bednieri Ojakhi
Frankrike / Georgia / Tyskland/ 2017/ 2 t.
SPRÅK:
georgisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Ia Shugliashvili, Merab Ninidze, Berta Khapava, Tsisia Qumsishvili, Giorgi Khurtsilava
REGI:
Nana Ekvtimishvili, Simon Gross
MANUS:
Nana Ekvtimishvili
FOTO:
Tudor Vladimir Panduru
PRODUSENT:
Jonas Katzenstein, Maximilian Leo, Simon Gross, Guillaume de Seille
Mañana, Manana

I en overfylt leilighet i Georgias hovedstad Tbilisi, bor den 52 år gamle lærerinnen Manana sammen med ektemannen Soso, foreldrene Lamara og Otar, sønnen Lasha, datteren Nino og Ninos upålitelige kjæreste Vakho. Manana er motoren som holder dette kaotiske maskineriet i gang, men hun er også den som får skylda hver gang noe går galt, og selv om hjemmet hennes er fylt av latter, sang og musikk, er det bare så altfor lett å forstå hvorfor hun en dag ganske enkelt ikke orker mer.

MY HAPPY FAMILY er en historie om en kvinne som bryter ut av en klaustrofobisk familiesituasjon for å få tid til å leve og ganske enkelt være seg selv. Filmen er lagt til et konservativt samfunn hvor de patriarkalske strukturene begynner å vise tydelige tegn på slitasje, og har en tydelig feministisk brodd. Regissørene Nana Ekvtimishvili og Simon Gross har laget et finstemt og humoristisk drama fylt av skarpe observasjoner og interessante perspektiver på den særegne blandingen av kjærlighet og emosjonell medavhengighet som kjennetegner nære familierelasjoner.

Nana Ekvtimishvili, Simon Gross

Nana Ekvtimishvili (Georgia, 1978), Simon Gross (Tyskland, 1976) Ekvtimishvili og Gross har også co-regissert IN BLOOM (2013).

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: