BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Cinema Extraordinaire

Golden Exits

ORIGINALTITTEL:
Golden Exits
USA/ 2017/ 1 t. 34 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
MEDVIRKENDE:
Emily Browning, Adam Horovitz, Mary-Louise Parker, Lily Rabe, Jason Schwartzman, Chloë Sevigny
REGI:
Alex Ross Perry
MANUS:
Alex Ross Perry
FOTO:
Sean Price Williams
PRODUSENT:
Christos V. Konstantakopoulos, Alex Ross Perry, Adam Piotrowicz, Katie Stern, Joshua Blum
En ny perle fra en av USAs mest interessante unge filmskapere

Jason Schwartzman, Chloë Sevigny, Emily Browning og Adam «Ad-Rock» Horovitz er blant skuespillerne som befolker Alex Ross Perrys GOLDEN EXITS - et New York-drama av den gode, gamle, snakkesalige skolen. Det hele starter når den australske studenten Naomi (Browning) ankommer New York for å arbeide som assistent for arkivaren Nick (Horovitz) i hans arbeid med å katalogisere livsverket til konen Alyssas (Sevigny) avdøde far. Det tar ikke lang tid før både Nick og musikkprodusenten Buddy (Schwartzman) har fattet romantisk interesse for Naomi, og dermed er det duket for den typen relasjonstrøbbel som får kritikerne til å trekke paralleller til både Ingmar Bergman og Woody Allen.

Med filmer som LISTEN UP PHILIP (2014) og QUEEN OF EARTH (2015) har Alex Ross Perry gjort seg bemerket som en av de mest interessante unge regissørene i amerikansk film. Med den vittige, observante og – ifølge eget utsagn – tungt Eric Rohmer-inspirerte GOLDEN EXITS beviser han at den amerikanske independentfilmen fortsatt lever i beste velgående.

Alex Ross Perry

Alex Ross Perry (USA, 1984) Filmografi: QUEEN OF EARTH (BIFF 2015), LISTEN UP PHILIP (2014), THE COLOR WHEEL (2011), IMPOLEX (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: