BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Mountain

ORIGINALTITTEL:
Mountain
Australia/ 2017/ 1 t. 10 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
MEDVIRKENDE:
Willem Dafoe
REGI:
Jennifer Peedom
MANUS:
Robert Macfarlane, Jennifer Peedom
FOTO:
Renan Ozturk
PRODUSENT:
Jo-Anne McGowan, Jennifer Peedom
«Planet Earth» møter VERTICAL LIMIT

Fjell har alltid spilt en sentral rolle i menneskers liv, være det i form av mytiske og religiøse forestillinger, nasjonale symboler eller som destinasjon for ekspedisjoner og turisme. Med den hypnotiske dokumentarfilmen MOUNTAIN har Jennifer Peedom laget en film som utforsker fjellets mystiske tiltrekningskraft på mennesker, med utgangspunkt i Robert McFarlanes bok «Mountains of the Mind».

MOUNTAIN er en film som må sees på kino. Peedom og fotograf Renan Ozturk har samlet sammen utrolige opptak fra 15 forskjellige land, og klippet over 2000 timer med råmateriale ned til en 70 minutter lang forestilling som best kan beskrives som et meditativt adrenalinrush. På lydsiden har de fått med seg Australian Chamber Orchestra under ledelse av Richard Tognetti, som akkompagnerer de forbløffende bildene med musikk som løfter frem fjellenes majestetiske og fryktinngydende skjønnhet. Kombinert med fortellerstemme av ingen ringere enn Willem Dafoe, gjør dette MOUNTAIN til en av årets mest overveldende dokumentarfilmer.


Festivalgjest: Jennifer Peedom, regissør

SE FILMEN PÅ BIFF+

Jennifer Peedom

Jennifer Peedom (Australia) Filmografi: SHERPA (2015), LIVING THE END (2011), SOLITARY ENDEAVOUR ON THE SOUTHERN OCEAN (2008), MIRACLE ON EVEREST (2008)